2013/12/28

もう2013も終わりだね。

niftyncrafty:

Traditional Pepparkakor (Swedish Gingerbread Cookies) // Kikki K
INGREDIENTS
Makes 40-50 cookies
150g butter (chopped)
150g packed brown sugar
2/3 cup golden syrup
2 tsp ground ginger
1 tsp ground cinnamon
½ tsp ground cloves
1 tbsp baking soda
1 egg
3 ½ cups plain flour
METHOD
1. Preheat oven to 170°C.
2. Melt butter and combine in a medium saucepan with brown sugar, golden syrup and spices.
3. Pour mixture into a large mixing bowl, add baking soda and stir.
4. Beat egg and add to mixture, followed by flour, one cup at a time. Blend thoroughly.
5. On a floured board, roll out the mixture, approximately 4mm in thickness.
6. Use Cookie Cutters to create gorgeous heart, reindeer, star and Christmas tree shapes.
7. Bake on a baking paper lined tray for 8-10 minutes.
8. Cool and decorate as desired.
Once baked and ready to share, embrace Swedish tradition and place a Pepparkaka in the palm of your hand, tapping it to crack it before eating. Swedish custom says if the Pepparkaka breaks into three pieces, you can make a special wish.



またもやロングタイムノースィー。すみません。新しくしようと心に決めながらもできてません。そんなこんなで2013が終わっていっちゃうんですよね~~☹

クリスマスはどう過ごしましたか?
わたしは特になし。さっぱりです。当日、美容院でパーマをかけてました。美容師さんにも何も聞かれませんでした。なにかそんなオーラが出てたんでしょうかね?笑

blog書くのもすごい久しぶりですが、twitterとかよりずいぶん楽だし好きだな~と。
周りを気にする必要ないし、好きなように写真も載せれるし。なんてたって、ダラダラと長文が書けるのがサイコ―!

イェーイ!


というわけで、やっぱbloggingはいいですね。好きです。
今年中にLook Back at my 2013をしようと思います。

遅くなりましたが、ハッピークリスマス